Home » Nieuws » Bewondering voor werkgevers...

Bewondering voor werkgevers die werk maken van inclusief ondernemen

foto Charlotte Vroemans

Een leefbare planeet en maatschappij zijn enkel mogelijk via een economie die werkt voor alle mensen. Duurzaamheidsnetwerk The Shift zet dan ook samen met haar leden in op inclusieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.

Ik tracht als Change Facilitator bij The Shift bruggen te slaan tussen werkgevers, maatschappelijke actoren en publieke diensten die de arbeidsmarkt toegankelijker willen maken voor elk talent. Gepassioneerd en vol bewondering voor werkgevers die echt werk maken van inclusief ondernemen.
 
Want inclusieve werkgevers hebben niet alleen oog voor huidig, maar ook toekomstig potentieel. Om als organisatie om te gaan met technologische, ecologische en maatschappelijke verandering, zullen werknemers namelijk een cruciale rol spelen. Diversiteit van denken - en dus van mensen - is belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat bedrijven uitdagingen bekijken vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven.
 
Ik kijk er naar uit om via mijn jury-deelname aan deze award een aantal nieuwe ondernemingen te leren kennen die maatschappelijke uitdagingen op een innovatieve manier aanpakken. En te ontdekken hoe deze ondernemers echt werk maken van inclusief werk.