Inclusief ondernemen: what else?

Foto Kaat Peeters

Uit mijn mond klinkt het lang niet zo glamoureus als uit die van George Clooney. Maar terwijl hij met z’n sterrenstatus vervuilende koffiecups aanprijst, maak ik graag gebruik van de quote ‘what else’ als het gaat over inclusief ondernemen. Want kan er nog een andere vorm van ondernemen zijn? Hoe kan de arbeidsmarkt eigenlijk niét inclusief zijn?

Bij de Sociale InnovatieFabriek begeleiden we vooral starters die een nieuwe innovatie of onderneming op poten zetten. Bij hen merken we steevast de reflex iedereen mee te laten tellen. Ze zien inclusie als een vanzelfsprekendheid. De samenleving wordt steeds diverser - dat gaat in hoog tempo - en we hebben alle talenten nodig. Mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt moeten voldoende kansen krijgen en kunnen nemen.

Heel wat bedrijven leveren inspanningen én ondervinden de meerwaarde van inclusief ondernemen. Laten we hopen dat dit een aangroeiende beweging is. Want helaas bestaat er nog veel aarzeling en scepticisme. Het vergt soms nog een mentaliteitsshift om af te stappen van exclusief denken. Angst voor het onbekende en vastklampen aan ‘hoe het altijd was’ weet je wel…

Een bedrijf zijn waar elke medewerker telt? Ja, het vergt een zekere inspanning, maar het loont. Zoals Fons Leroy zegt, is er ook al lang geen excuus meer om niet in te zetten op de (re-)integratie van langdurig en andere kwetsbare werkzoekenden. Bovendien kunnen werkgevers hun werkvloer openstellen voor specifieke begeleiding van ondermeer de Werkplekarchitecten.

Om bedrijven die nu nog aarzelen over de streep te trekken, is het o zo belangrijk met goede praktijkvoorbeelden te komen. Ik ben dan ook blij dat we met deze Award de schijnwerpers kunnen zetten op inspirerende praktijken.

Kaat Peeters
directeur
Sociale InnovatieFabriek